Ni
07 Jun. 2014
#54673

04/01/2002, 4:30. Arabia Saudită. US Air Force Base.
Locotenentul John Falcon, pentru ultima oară a fluturat din mână camarazilor săi și a urcat în cabină. El a fost pătruns de un sentiment de mândrie. Totuși, lui i-a fost încredințată o asemenea onoare! El a aflat despre aceasta de la generalul Smith, care a spus:
– Este o onoare pentru noi, să-ți încredințăm o asemenea misiune, locotenente. Tu vei fi primul pilot care va zbura la cârma celui mai recent top-secret avion de luptă F-22M.
– “M” vine de la “modificat”? – Întreabă Falcon.
– “M” înseamnă “Microsoft”, – a spus generalul. – Avionul este convertit complet de tipii ăștia. Ei susțin că acesta este acum capabil de a efectua misiuni de lupta fiind pilotat chiar și de un copil. Dar, pentru al testa, v-am ales pe dvs, deoarece sunteți unul dintre cei mai buni piloți ai noștri. Misiunea dvs, este distrugerea instalației nucleare irakiene.
– Puteți trimite condoleanțe lui Saddam de pe acum, d-le! – răspunde mândru Falcon.
Locotenentul și-a cuplat în mod obișnuit centurile și doar apoi a observat că, panoul de bord este destul de diferit de cel standard. Dispozitive au devenit mai mici, iar spațiul eliberat a fost ocupat de un mouse metalic cu două butoane. Falcon ridică din umeri și pornește sistemul.
Ecranul transparent din față s-a activat, iar pe fundalul unui cer albastru străbătut de câțiva nori a apărut o inscripție: Microsoft Winwars 2002. Apoi motoarele singure s-au pornit, iar avionul s-a îndreptat spre pistă, luând poziția de decolare.
– Felicitări pentru achiziționarea sistemului Winwars 2002! – anunță ecranul. – De acum, războiul va fi mult mai confortabil. Sfatul zilei: înainte de aterizare coborâți șasiul.
– Eagle-1, aveți permisiunea de zbor – se aude în cască.
– Eu încă n-am cerut permisiunea, – surprins răspunde Falcon.
– Nici nu este necesar să o cereți. Funcția Plug’n’Play, – face acest lucru automat.
Avionul, rapid prinde viteză și doar peste câteva clipe e deja în aer.
– Acum Winwars 2002 instalează muniția pentru ținta selectată – spuse sistemul. – Țintă selectată: Centrul nuclear irakian.
Falcon din curiozitate face click pe “select” și i-a apărut o listă întreagă de posibile ținte, printre care, Casa Albă și baza de la care a plecat. Falcon nedumerit de asemenea posibile ținte, imediat face click pe “Cancel”.
Selectați tipul de instalare:
– Minim – ținta va fi bombardată numai cu bombe
– Normal – ținta va fi bombardată cu bombe și rachete
– Maxim – țintă va fi bombardată cu toate bombele și rachetele aflate la bord, inclusiv cu avionul.
În mod implicit, sistemul oferă opțiunea a doua, Falcon fiind speriat un pic de a treia opțiune, a decis să nu schimbe setările implicite.
– Acum vor fi testate performanțele avionului dumneavoastră, pentru a stabili timpul necesar atingerii țintei. Închideți ochii pentru a evita iritarea acestora la schimbarea regimului.
Motoare au început a tura la maxim, iar de la sunetul produs și de la suprasarcina gravitațională, ochii lui Falcon într-adevăr aveau să sară din orbite. S-a început iadul adevărat: avionul era aruncat în toate direcțiile, executa picaje verticale și manevre inimaginabile … În cele din urmă avionul s-a liniștit, locotenentul și-a revenit din șoc, iar întunericul din fața ochilor a dispărut.
Dvs folosiți aeronava Lockheed F-22 cu doua motoare Pratt & Whitney – a spus calm sistemul. – Viteza maximă de 2451 km pe oră. Sfatul zilei: nu ridicați frecvența turbinei mai sus de valoarea specificată de producător. Timpul estimat până la țintă – 0:34:16.
Pe partea de jos a ecranului a apărut o bară ce indica procentele. Sistemul, în același timp, făcea publicitate la Winwars pentru tancuri, submarine, și pușcașii marini. Iar toți care vor procura versiunea pentru avioane beneficiază gratis de versiunea pentru aeronave “Kamikaze 1.01”. Schimbarea imaginilor acționa asupra lui Falcon ca un somnifer. Iar din această stare de amorțeală, la scos sunetul produs de radar, pe care strălucea un punct verde ce se apropia.
– New Hardware Found: ”avioane inamice “- fericit raportează sistemul.
Falcon a fost pe punctul de a efectua un viraj de luptă standard, dar apoi a observat butonul “Delete” și punând mâna pe mouse, apasă un click pe acesta.
– Sunteți sigur că doriți să eliminați o aeronavă inamică? – Întrebă sistemul suspicios.
– Sigur! – spune Falcon și dă click pe “Da”. Avionul irakian instantaneu dispare de pe radar. – Așa de repede? – Se miră locotenentul. – Ei bine, Microsoft chiar e cel mai bun! – El chiar cu respect a început să studieze reclama apărută pe ecran la Winwar pentru piloții invalizi, doar că a fost întrerupt din această ocupație de o rachetă cei trecuse pe deasupra cabinei. Falcon uimit întoarce capul și vede în spatele său un avion irakian.
– Ce naiba mai e și asta … – A exclamat Falcon și doar atunci a observat în partea dreaptă de jos pictograma ”RecyleBin” din care se vedea o coadă de avion. Locotenentul furios apasă dublu clic pe pictograma și apoi pe butonul “Clear”.
– Sunteți sigur că doriți să eliminați fizic avionul inamic? Recuperarea lui va fi imposibilă. – este avertizat de sistem.
– DA! – urlă Falcon, trântind mouse-ul. De sub aripa s-a desprins Sidewinder, lăsând o urmă albă pufoasă, cu viteză se îndrepta spre avionul inamic. A urmat o explozie, iar bucăți încinse din avionul irakian au zburat în toate părțile.
Însă era prea devreme pentru a sărbători, sunetul radarului anunța o altă primejdie.
– New Hardware Found:! Rachete “sol-aer” “- a anunțat sistemul și a căzut pe gânduri. Pe degeaba Falcon se chinuia să poarte mouse-ul de colo-colo în timp ce îngrozit vedea cum punctul verde se apropie de centrul radarului. Într-un sfârșit sistemul și-a revenit din reverie.
– Nu există nici un driver instalat pentru acest dispozitiv. Introduceți discul cu drivere și faceți clic pe OK.
Blestemând, Falcon apasă pe butonul “Search”.
– Cel mai apropiat driver: ”grenade de mână” – ovaționează sistemul. – ”Aplicați”?
Falcon trage puternic de ”volan”, executând o manevră de evitare a rachetei. Prea târziu. Avionul se cutremură după explozie. Cu greu redresând avionul ,accidentat, din picaj, pilotul face click pe “System”. Sub bara “aripa stânga” apar luminând intermitent două triunghi galbene cu semnul exclamării în ele, marcând “Eleron” și “Supapă”, dar în rest a scăpat ieftin. Bara albastră care a continua să se încarce în partea de jos a ecranului, arăta deja 82%, ceea ce înseamnă că mai are șanse de a îndeplini misiunea.
Radarul arată încă două avioane irakiene, dar deoarece acestea veneau din spate, Falcon stătea fără griji, știind ca acele avioane arhaice nu au cum să ajungă din urmă un super-rapid F-22.
Cu toate acestea, aeronavele se apropiau. Falcon nedumerit privește la vitezometru și își dă seama că viteza scade rapid.
– Ce dracu ‘? – Strigă locotenentul. – Motoarele nu au fost avariate, combustibil este din plin!
Între timp pe ecran apăruse o clepsidră ce se rotea necontenit. Acele indicatoarelor se mișcau cu încetinitorul uneori rămânând pentru câteva secunde la o anumită poziție
– Memorie insuficientă – binevoitor explică sistemul. – ștergeți fișierele de prisos.
Falcon deschide lista de programe și încearcă să înțeleagă ce înseamnă și ce funcții îndeplinesc fișierele de tipul .dcc, winppl sau v666apl și care din ele sus de prisos. Între timp, motoarele aproape se opresc, viteza a scăzut la critică: încă un pic – și avionul se va prăbuși. Uluiți de o asemenea tactică de luptă în aer, irakienii ”ca vântul” au trecut pe alături, unul prin stânga, celălalt pe dreapta, dar nereușind să-și îndrepte avioanele, s-au lovit unul de altul chiar sub nasul lui Falcon
Între timp, locotenentul a găsit în lista programul “Spionare inamic”, alături de care era scris în paranteze: “[No responding]”, și a făcut clic pe “OK”. Ecranul radarului s-a oprit, dar avionul a început să-și ia din nou viteză.
Bara albastră din josul ecranului deja indica 99% … apoi, în cele din urmă 100. Falcon privește stupefiat spre pământ: pustiul de sub el nici cum nu corespundea fotografiilor din satelit pe care el le-a studiat… Probabil că și sistemul a înțeles asta, deoarece după cifra de 100% a apărut 101… apoi 102 ..
La 106 ecranul a devenit complet albastru și a apărut o inscripție:
– Eroare 000000e, cauzată de modulul VXD0000 (0) din modulul VXDH0000 (0). Zborul poate continua normal. Puteți apăsa butonul ”Eject” pentru catapultare, sau orice altă tastă pentru a continua zborul. Atenție: prin catapultare puteți pierde toate părțile nesalvate ale avionului.
Să se catapulteze Falcon nici de gând nu avea, mai ales că în fața lui se observa instalația nucleară. Dându-și seama că nu se mai poate baza pe Microsoft, locotenentul s-a pregătit pentru a efectua bombardamentul manual. A scăzut din înălțime, lăsându-se un pic în picaj, până când ținta putea fi doborâtă. Ținta nimerise în vizor! Falcon apăsă pe buton.
Se aude un sunet straniu și apare un mesaj nou:
– Compartimentul cu armament a efectuat o operațiune nesancționată de Sistem și va fi închis.
Blestemând, Falcon trage cu toată puterea de ”volan” pentru a ridica avionul dar acesta continuă să cadă rapid. Locotenentul frenetic rotește mouse-ul, deschide toate setările meniului, în căutarea cauzei.
– Joystick No Responding. – îi apare în cele din urmă un mesaj. Înțelegând că, Sistemul nu va funționa până nu va fi restartat, Falcon apasă Reset.
– Ultimul zbor a fost încheiat în mod incorect – îl anunță sistemul. – Apăsați orice tastă pentru a porni verificarea completă a aeronavei.
– Du-te la dracu ‘! – strigă Falcon, apăsând”Cancel”. Apare pe fundal: Winwars 2002, sistemul a început să se încarce încet. Până la pămînt au rămas deja mai puțin de 1000 m.
– Sistemul s-a pornit în SafeMode – apare în cele din urmă pe ecran. – În acest mod de operare nu puteți zbura sau folosi arme, puteți conduce doar pe aerodrom”.
Dându-și seama că nu mai poate face nimic, Falcon apasă tasta “Eject”, așteptându-se ca imediat va fi aruncat capacul cabinei de pilotaj, iar apoi un curent puternic de aer îl va arunca din cabină. Dar, în loc de asta, pe ecran a apărut următoarea întrebare:
– Sunteți sigur că doriți să vă catapultați?
– DA! – strigat isteric Falcon, speriat uitându-se spre pământ.
– Așteptați, se încarcă ”catapultarea”, – a informat calm sistemului și a căzut pe gînduri …
02/04/2002, 13:20. Bagdad. Palatul lui Saddam Hussein.
– Deci – cu bucurie raporta un general – datorită eforturilor depuse de piloții noștri, care au intrat într-o luptă inegală cu agresorul american, am reușit să apărăm securitatea centrului nuclear. Plus la asta a fost distrus cel mai recent avion secret al inamicului …
– Da? – Privirea grea a dictatorului a căzut pe chipul raportorului. – Foarte inegală!!!! – strigă el – Trei contra unu, fericirea lor că nu au supravețuit, pentru că el oricum a ajuns la centru. Iar faptul că centrul a fost salvat se datorează doar bunăvoinței lui Allah.
Generalului i-au trecut fiori reci. El a înțeles că, acum nici mila lui Allah nu-l va salva.
– Ai 30 de secunde pentru a te justifica – a aruncat alene Saddam.
– Iată! – se agită generalul, scoțând dintr-un container sigilat un hard-disk strălucitor – Asta am găsit printre bucățile avionului doborât. Apogeul tehnologiei digitale americane. Cel mai nou program de conducere a tehnicii militare
– Ei bine, asta îți dă o mică șansă – spune dictatorul lăsându-se pe spate în scaun. – În trei săptămâni, trebui să fie instalat pe toate vehiculele noastre de lupta.
– Va fi, d-le Președinte! – A exclamat generalul …
Peste trei săptămâni și o zi Irakul s-a predat necondiționat.

Close ×

mioritice.com folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Mai multe optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.